Обележена слава радија „Српски Сион“ – Недеља Мироносица

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија у суботу, 29.4.2017. године, с почетком у 18 часова, одслужено је Вечерње богослужење у храму Преноса Моштију Светог оца Николаја у Руми, после којег су освећени колач и жито поводом славе радија Епархије сремске „Српски Сион“ – Недеље Мироносица. Овим чином началствовао је протојереј Јован Милановић, професор средње богословске школе „Свети Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима. На богослужењу су били присутни представници Управног одбора, чланови редакције и сарадници радија „Српски Сион“.

Након чина освећења колача и жита, протојереј Јован Милановић је у својој беседи пожелео срећну славу и нагласио како радио „Српски Сион“ постаје све значајнији медиј у мисији ширења Речи Божије. Присутни су, затим, прешли у просторије радија, где је уприличена Трпеза љубави у пријатној атмосфери.

Недеља Мироносица узета је као слава радија из симболичног разлога – ширења радосне вести о Васкрсењу Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа.

Ове године је слава радија „Српски Сион“ први пут обележена у најужем кругу људи окупљених око радија „Српски Сион“, те очекујемо да ћемо следеће године тај круг проширити на све наше колеге и сараднике, који доприносе раду црквених медија.

У прилогу можете послушати беседу архијерејског намесника и пароха румског, протојереја Сретена Лазаревића, са Свете Литургије на празник Жена Мироносица у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *