НАЈАВА: СПЦО Рума – Храм Силаска Св. Духа на апостоле и Ворки Тим Рума организују филмско вече

У суботу, 22. априла 2017. године, с почетком у 20 часова, СПЦО РУМА – ХРАМ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ И НЕЗАВИСНИ ФИЛМСКИ ЦЕНТАР ВОРКИ ТИМ РУМА ПРИКАЗУЈУ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ “ТВРЂАВА” у Великом холу Културног центра Рума.

“ТВРЂАВА” је руско – украјински документарни филм о православном манастиру у којем с монасима живи 140 сирочади. Невероватна животна прича и врхунски пример живе хришћанске љубави. Филм носи снажну поруку о светости породице, православљу и снази хришћанске вере. На реалан начин подсећа на сву пропаст модерног света који у човеку убија сваки осећај љубави и који води потпуном уништењу породице. Овај чудесни манастир, на граници између Украјине и Румуније, представља слику живога Бога. “Тврђава” је несвакидашњи филм који се препоручује свима.
Међу монасима украјинског Манастира „Светог Вазнесења“ уточиште је нашло и 140 сирочади. Гледајући их, тешко је поверовати да су ова невероватно драга деца сирочићи на којима ожиљци од родитељске „љубави“ до данас нису зарасли. У Тврђави, где влада љубав и слога, разумевање слабости и жалости ближњег, од најранијег узраста уче лекцију саосећајности и знају да је и најјаднији од свих, достојан љубави и пажње, само се треба присетити туђе несреће…

УЛАЗ СЛОБОДАН! ДОБРОДОШЛИ СТЕ!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *