Света Архијерејска Литургија на Благовести у Крушедолу

На празник Благовести, 7. априла 2017. године, с почетком у 9:30 часова, служена је Света Архијерејска Литургија у храму манастира Крушедол.

Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом, уз саслуживање верног народа и више свештенослужитеља. За певницом је појао Октет средње богословске школе „Свети Арсеније Сремац“ из Сремских Карловаца.

После Причасног, беседио је ректор средње богословске школе „Свети Арсеније Сремац“ из Сремских Карловаца, протојереј-ставрофор Јован Петковић.

Како је манастирски храм био препун верног народа, причестило се мноштво људи, а након тога освећен је и пререзан славски колач.

На самом крају, верницима се обратио Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, честитајући свима овај радостан дан.

Да све прође у духу хришћанског заједништва и љубави побринуо се и домаћин овог литургијског сабрања, архимандрит Сава (Јованчевић), игуман манастира Крушедол, који је за све присутне уприличио Трпезу љубави.

У посети манастиру били су чланови руске делегације из Петровграда, као и Срби из дијаспоре Швајцарске, које је Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије топло поздравио у свом говору. Пријатној атмосфери за Трпезом љубави допринела су и деца из Београда Ђорђе (8), Растко (6) и Лазар (3), који су умилно, из срца певали песме „Суза Косова“ и „Пећка кандила“.

У прилогу можете послушати беседе Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија, беседу протојереј-ставрофор Јована Петковића, као и песме које су нам отпевали дечаци из Београда.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *