UA-93122834-1

НАЈАВА ФИЛМСКЕ ВЕЧЕРИ: ЧУДА ПРАВОСЛАВЉА

У уторак, 21. марта 2017. године, у Великом холу Културног центра Рума, с почетком у 19 часова, СПЦО РУМА – Храм Силаска Светог Духа на апостоле и Ворки Тим Рума приказују филм „Чуда Православља“, односно документарне филмове из Продукције Пријатељ Божији – „Бођанска исцелитељка“ и „Чудо у Медној“.

Филм о чудотворној икони Богородице Бођанске, једне од шест канонизованих чудотворних икона које припадају српском народу. Чудесна исцељења болести, ослобађање од уза демонских, потомство бездетним браковима, само су неки од дарова Богоматере Бођанске.

Филм „Чудо у Медној“ је документарна прича о догађају који се збио пре једне деценије у селу Медна у близини Мркоњић Града у данашњој Републици Српској, а коју је Црква чекала читавих пет векова. То је прича о чудесном јављању тројице јеромонаха: Серафима, Авакума и Мардарија једној благочестивој жени, о проналажењу и ископавању њихових светих моштију из земље. Страдали су мученички од турског зулума, али данас њихове омивене свете мученичке мошти похрањене у Богородичиној цркви у Медној, постале су извор чудесних исцељења и утехе за многе који им са вером и искреном молитвом притичу.

УЛАЗ СЛОБОДАН.

ОРГАНИЗАТОРИ ПРОГРАМА:

СПЦО РУМА – ХРАМ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ И ВОРКИ ТИМ РУМА

ТЕХНИЧКА ПОДРШКА:

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР РУМА

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *