Предавање о посту у Новој Пазови

 

У четвртак, 23. фебруара 2017.године, у црквеној сали при храму Свете Тројице, одржано је предавање на тему „Духовни и телесни пост у животу православног хришћанина.“

У 18 часова Вечерње у поменутом храму  је служио протосинђел др Клеопа (Стефановић) , игуман Ваведењског манастира у Сремским Карловцима, а затим са верним народом прешао у црквену салу, започевши неисцрпну и увек потребну тему о посту у православљу. Пре предавања, поздравно слово је произнео јереј Сава Мишановић,старешина храма Свете Тројице,  а затим позвао оца Клеопу да се обрати верном народу. Поздравивши присутне свештенике: протојереја-ставрофора Милета Јокића,архијерејског намесника старопазовачког,  протојереја Богдана Михајловића, јереја Марка Симића, јереја Саву Мишановића, јереја Предрага Антонијевића, и ђакона Светогора Сандића, отац Клеопа је бираним , простим и надасве јасним речима народу овог места објашњавао и разјашњавао најбитније о посту, покајању, Исповести , осуђивању, молитви,али и о заблудама са којима се сусрећу верници, и њиховим недоумицама у духовном животу. После предивног предавања, отац Клеопа је одговарао на питања. Отац Миле као дугогодишњи свештеник са  искуством, објашњавао  је верницима из овога места све што их је интересовало.

Радосно очекујући Велики и Часни пост, и Свето Васкрсење Господа Нашег Исуса Христа,   променимо сами себе, делима љубави и милосрђа, дајући свима пример,на спасење и Живот Вечни.

текст и фото ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *