Одржана промоција књиге “Поезија житија Светих” песника и лекара Андреје Мирицког

У недељу 20. октобра 2024. године у храму Вазнесења Господњег у Руми Свету Литургију служио је парох ове старе румске светиње јереј др Ђорђе Б. Санчанин. Храм је био испуњен благочестивим верним народом који је у великом броју узео учешћа у Светој тајни Причешћа.

Окупљеном верном народу се надахнутом беседом обратио надлежни парох, отац Ђорђе, упућујући верне да буду истрајни и јаки у вери, а прави пример за то су нам дали Свети оци. Потом је отац Ђорђе позвао верни народ да пређе у парохијску салу како би се по већ устаљеној традицији овог храма послужио.

Још већа радост за вазнесењски храм и један од најстаријих румских крајева била је и промоција књиге “Поезија житија Светих” песника и лекара из Београда г. Андреје Мирицког. На самом почетку промоције књиге јереј др Ђорђе Б. Санчанин је поздравио драгог госта и пожелео му добродошлицу, а г. Андреја Мирицки се захвалио домаћину, оцу Ђорђу и надахнуто представио своју књигу која је заиста нешто посебно.

Напослетку промоције верни народ је пожелео да има примерак овог духовног блага у своме дому а аутор г. Андреја Мирицки је данашњу промоцију закључио потписивањем примерака које је донео за верни народ румске светиње.

На достављеном извештају благодаримо јереју др Ђорђу Б. Санчанину

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *