Јереј Ђорђе Санчанин нови доктор наука – правне науке у Епархији сремској и Српској Православној Цркви

Благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа сирмијског и Митрополита сремског Г. Василија, јереј Ђорђе Санчанин, парох I парохије румског вазнесењског храма је 28. августа 2024. године у 11.00 часова на празник Успења Пресвете Богородице одбранио своју докторску дисертацију под називом “Казненоправна реакција на злоупотребе опојних дрога у теорији и у пракси Апелационог суда у Новом Саду” у амфитеатру Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду, Универзитета Привредне Академије.

Петочлану комисију су чинили:

  1. Др Драган Јовашевић, редовни професор-председник комисије
  2. Др Зоран Павловић, редовни професор -ментор
  3. Др Иван Јоксић, редовни професор
  4. Др Далибор Крстинић, ванредни професор
  5. Др Јоко Драгојловић, ванредни професор.

Након што је председник комисије проф. др Драган Јовашевић прочитао биографију кандидата, оца Ђорђа Санчанина, препустио је реч кандидату, оцу Ђорђу. Кандидат, свештеник Ђорђе, је прво упутио речи захвалности, а потом кренуо са излагањем дисертације. Након дугог и детаљног излагања оца Ђорђа сваки члан комисије је изнео свој став и мишљење о писању рада и излагању докторске дисертације и сви су били сагласни да је ово један од боље написаних радова и излагања истог, а посебно акцентујући уложени труд и рад у истраживачком делу. Чланови комисије су поставили по једно питање кандидату – оцу Ђорђу који је на адекватан начин одговорио на иста.

Напослетку, чланови комисије су се повукли у посебну просторију како би донели одлуку о одбрани докторске дисертације. После краћег времена донели су одлуку коју је прочитао проф. др Драган Јовашевић – председник комисије, и то да је кандидат, мср Ђорђе Санчанин, успешно одбранио своју докторску дисертацију и понео титулу ДОКТОРА НАУКА- ПРАВНЕ НАУКЕ.

Након проглашења кандидата мср Ђорђа Санчанина за доктора наука-правне науке присутни су честитали оцу Ђорђу пожелевши му да настави да, поред успешне свештеничке службе, гради и успешну академску каријеру.

Текст и фотографије: Сања Санчанин

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *