Извод из беседе протојереја-ставрофора Милета Јокића на Светој Литургији на Велику Госпојину у манастиру Каково – метоху манастира Хиландар (Грчка)

ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ СПАСИ НАС!

     Дошао је тежак час за наш Српски народ, искушење сатане и овог заблуделог света је превелико да би он сам одолети могао; моли се Сину свом и Богу нашем да би нам помогао у ове дане забуне и духовног мрака, где се више не види ни пут, ни циљ, где је будућност СРБИНОВА закопана и затрована свим могућим и немогућим лажним варкама, заблудама и ђаволским замкама.

     Спаси Пресвета Мати наше растурене породице!

     Ти сама знаш и најбоље осећаш вапај мајки за напуштеном и отуђеним децом својом и још већи вапај и плач побијене и угушене нерођене деце, која своје невине животе изгубише у утробама недораслих и грешних мајки.

     Сакупи под окриље Твога Пресветог Покрова омладину нашу, која без Бога деценијама лута као напуштено стадо, не знајући ни за род свој, историју и традицију своју, ни за светиње отаца и светаца наших. Ти их Пресвета Богомајко наша изведи из таме и води их правим Божјим путем, путем узвишења и части да не би ишли као до сада, путем уништења и ниских страсти.

     …Заштитнице  васколиког рода Православног, молимо Тебе на коленима својим, душом и срцем својим, не остави нас у овом тешком часу искушења и свеопштег мрака и лутања, већ нас Ти Пресвета, са дна животне каљуге наше, подигни, охрабри, осветли и просветли стазе које воде у живот вечни. 

Дај нам трезвене домаћине, да воде домове наше, пород наш и Отаџбину нашу лепу и благословену.

     …Не презри нас Мајко Света, који смо презрени данас од свих и свакога и лутамо по овом заблуделом свету као напуштена стада без пастира…

     Ти нас Пресвета Мајко наша чуј, услиши и помилуј. Амин.

Текст и фотографије: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *