Света архијерејска Литургија у Храму Успења Пресвете Богородице у Иригу

На празник Успења Пресвете Богородице, 28. августа 2024. године, у Храму Успења Пресвете Богородице у Иригу као својеврсној фрушкогорској Кареји и престоници, служена је Света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит сремски Г. Василије уз саслужење архимандрита Атанасија, настојатеља манастира Старо Хопово, протојереја-ставрофора Гавре Милановића, Архијерејског намесника подунавског и пароха сремскокаменичког, јереја Немање Теофиловића, пароха батајничког, јереја Бранислава Дивљака, пароха лаћарачког, и ђакона сремскокарловачког Марка Стојановића. Овом приликом Митрополит је рукоположио Александра Богићевића из Лаћарка у чин ђакона. За певницом су појали вероучитељи и студенти београдског Православног богословског факултета.

Забележено је присуство великог броја верног народа, а на крају поучном беседом у славу Божију и част Пресвете Богородице обратио се наш Митрополит говорећи о молитвеном заступништву Богородице и њеном значају за Ириг као фрушкогорске Кареје, историјског среза и престонице овог поднебља.

Након Литургије, уследила је заједничка трпеза, а овом приликом протојереј-ставрофор Драган Кезмић као домаћин заблагодарио је Господу на сабрању и свима који су на било који начин помогли у организацији и припреми прославе храмовне славе.

Текст: јереј Немања Теофиловић, парох батајнички

Фотографије: Милан Романовић, апсолвент Православног богословског факултета

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *