Празник Успења Пресвете Богородице у Великој Ремети

Tрадиционално великогоспојинско сабрање у древној фрушкогорској светињи, манастиру Велика Ремета, литургијски је свечано прослављено. Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор професор др Драгомир Сандо уз саслужење игумана ове свете обитељи високопреподобног архимандрита Стефана, протојереја-ставрофора Бранислава Поповића и ђакона Стефана Недића. За певницом су били манастирски појци.

Велики број верника је приступио Светој тајни причешћа и са пажњом саслушао надахнуту беседу оца Драгомира. Говорећи о Пресветој Богородици уважени професор је изнео низ мудрих и лепих речи о Богомајци, а његову беседу можете послушати у прилогу вести. После Свете тајне причешћа освећени су славски дарови које су и ове године принели благочестиви чланови породице Којевић, а потом је подељена нафора.

Домаћин овог сабрања високопреподобни архимандрит Стефан, игуман манастира Велика Ремета, заједно са кумовима позвао је све присутне за трпезу љубави. У свечаној атмосфери завршено је ово сабрање доделом поклона дугогодишњем свештенослужитељу у овој светињи протојереју-ставрофору Браниславу Поповићу. Њему је као дар игуман Стефан у име великореметске свете обитељи поклонио напрсни крст на радост и захвалност поштованог проте Бранислава.

Текст, звучни запис и фотографије: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа протојереја-ставрофора професора др Драгомира Сандa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *