У припреми кабинет православне верске наставе

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита сремског Господина Василија, Одбор за верску наставу Епархије сремске почео је са реализацијом огледног и импозантног – аудиовизуелног кабинета за православну верску наставу у гимназији у Сремској Митровици.

Радови су започети са свршетком наставе у школској 2023/2024 години. Тако ће пет стотина ученика, у наредној школској години, бити у прилици да још радосније и спремније слушају Божију реч у простору ове образовне установе, старе готово два века.

Кабинет је осмишљен тако да буде један учионички пример параклисног простора, површине тридесет и пет метара квадратних, на другом спрату школског здања Краља Петра Првог Ослободиоца.

Сви потребни радови на уређењу дар су и добровољни прилози локалне самоуправе, компанија из окружења, родитеља, верујућих хришћана Цркве Божије и других неимара, бивших ученика ове школе. Фрескописање кабинета врши академски сликар и фрескописац са дугогодишњим искуством, господин Александар Черековић из Мачванске Митровице.

Жеља је епархијског одбора, који прати, брине и стара се о пољу верске наставе, да свака школа и свака образовна установа, поред својих двеју принципа, васпитног и образовног, постане и духовна бања деце и омладине, која су украс Цркве православне и васцелог рода људског.

Освећење новооформљеног Кабинета за православну верску наставу биће обављено на почетку нове школске године, а по благослову Високопреосвећеног Митрополита сремског.

Извор: Одбор за верску наставу Епархије сремске; Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *