Дани Светог Саве у Лаћарку

Прослава првог Српског Просветитеља и учитеља Светога Саве у Лаћарку започета је 26. 1. 2024. године када је свештенство храма посетило наше најмлађе мештане, нашу дивну децу у вртићу у Лаћарку. Том приликом пререзан је славски колач и принети дарови Богу у славу и част Светога Саве. Деца су заједно са својим васпитачима припремила пригодан програм. Свако дете обрадовано је светосавским пакетићем (укупно 312).

Прослава Светога Саве настављена је Светолитургијским сабрањем у Храму Светог Архангела Гаврила. Храм је био мали да прими сабрану децу и народ око Бога и “најлепшег српског детета” Светога Саве. За певницом је појао дечији црквени хор Архангел и етно група Храм, након Свете Литургије уследио је пригодан програм, рецитације у част Светога Саве и подела Светосавских пакетића (подељено је 570 пакетића).

Након Свете Литургије уследила је трпеза љубави и послужење за присутан народ и децу. Затим је одржана свечана Светосавска Академија у основној школи Трива Витасовић Лебарник у Лаћарку, изложба ученичких радова и трпеза љубави.

Благодаримо оцу Браниславу Дивљаку за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *