Трибина у Угриновцима: „Бори се у доброј борби вере – пут ка изградњи целог човека кроз спорт и духовност“

У организацији ММА клуба „Одред 33“, 28. јануара, у Дому културе у Угриновцима, организована је трибина на тему: „Бори се у доброј борби вере – пут ка изградњи целог човека кроз спорт и духовност“. На ову тему говорили су: спортиста Душан Џакић, наш легендарни ММА борац и свештеници: протонамесник Слободан Чавка, јереј Александар Чавка и јереј Божидар Васић. У својим излагањима вешто су повезивали разне аспекте спорта и духовности, од дисциплине и самопобеђивања до одржавања здравља тела и духа, и тиме дошли до закључка да спорт и духовност једино у правилном односу доносе најлепше плодове и најбоље резултате за човека. Наглашена је потреба и образовања душе и формирања тела, јер само ако је развијен у оба аспекта човек постаје величанствен, велики, моћан и способан за сваки подухват и за све користан. Такође, скренута је пажња на опасност крајности – екстремност у односу на једно представља немар према другом.

Да је расветљавање односа спорта и духовности изразито важно и актуелно питање сведочи и велики број људи (нарочито младих), који је присуствовао на трибини.

Трибина је оставила снажан утисак на све присутне. Осећај задовољства и испуњености био је очигледан на лицима свих учесника. Многи су изразили жељу да се овакви догађаји организују што чешће, што је још једна потврда успешности ове трибине.

Давид Драгаш

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *