Светосавска академија у Јакову

У препуној Црквеној сали 26. јануара 2024. године уочи празника Светога Саве при храму Вазнесења Господњег, после вечерњег богослужења које је служио јереј Симић Александар, одржана је Светосавска Академија.

После отпеване химне Светога Саве отац Перица Влаинић и отац Александар Симић пререзали су славски колач чиме је и отпочео програм. 

У својој надахнутој беседи отац Александар Симић је говорио о значају живота човековог у Богу и Божјој промисли, напомињући да време у коме живимо је тиранин тиранину, а камоли верном и поштеном човеку, да је дужност свих нас да дамо свој допринос Православљу и останемо на путу  Светосавља! 

Посебну захвалност указао је учитељици Драгани Жужић, која увек добро твори при храму Вазнесења Господњег и на припреми деце за Академију, као и кумовима, породици Нине Недељковић који су приготовили пакетиће за сву присутну децу . 

Као и увек ни овог пута нису изостале похвале Мартама и Маријама које су принеле слаткише и сланише за све учеснике Академије и присутне парохијане јаковачке парохије.

Посебне емоције и овације су изазвали наши најмлађи чланови КУД-а Срем.

Срећна Вам Слава Српчад и Срби !

Текст и фотографије: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *