Освећење нових звона у Чалми

У славу и част Свете Јединосуштне и Животворне Тројице, а молитвама Светог великомученика Георгија, заштитника села, милошћу Божојом поново ће звонити звона на храму Светог великомученика Георгија у Чалми.

Дана 21. децембра 2023. године Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије је освештао три нова звона за храм Светог великомученика Георгија у Чалми која су даривали верни парохијани Миодраг Ружић, Ненад Вукмир, Бранислав и Станија Рогуља и Станислав Дулић за здравље и благослов својих породица. 

У овом светом чину Његовом Преосвештенству Епископу сремском Г. Василију саслуживали су архијерејски намесник сремскомитровачки протојереј-ставрофор Саво Ракита, архијерејски намесник шидски протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, парох шидскобановачки и товарнички протојереј Никола Гвозденовић, стрешина храма Светог архангела Гаврила у Лаћарку јереј Бранислав Дивљак, епархијски протођакон Горан Власац и надлежни парох.

Након чина освећења звона Епископ је заблагодарио Господу на овом светом и великом дану а дародавцима на прекрасном дару. Епископ је пригодном беседом о значају звона поучио и разгалио, богоугодним и предивним речима, срца верног народа окупљеног у овом светом чину

Благодаримо протојереју Дарку Дангузову за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *