Врлинко Добрић по други пут у Пазови

Актив вероучитеља старопазовачког намесништва по благослову архијерејског намесника протојереја ставрофора Зорана Јовића, ове године други пут по реду организовано је обележио празник Детинци са својим ученицима.

Овогодишњи слоган ,,Срећнији смо када нас је више” пратила је акција у којој су деца правила дарове за своје другаре из многодетних породица. Круна целе активности била је поклон представа Врлинко Добрић на сцени позоришне сале у Старој Пазови.

Представу су извели глумци Школског центра Свете Србије за талентоване ђаке “Гнездо” – драмска секција, коју води вероучитељ презвитер Владимир Радовић, по чијем тексту је и настала представа: “Свети Никола-Врлинко Добрић”.

Како би породичне празнике: Детинце, Материце и Оце који претходе празновању Божића, а и саму личност Светог Николе, приближили деци данашњег времена, аутор тренутно пише и Књигу прича о Врлинку Добрићу.

Сам догађај је организован у сарадњи са Православним спортским удружењем “СВЕТИ СРБ и ја”, Општине Стара Пазова и пазовачким Културним центром. На крају су представљене школе учесници ове активности и породице које су добиле дечији дар. Уследила је подела поклона и везивање у радости и љубави.

Вероучитељ Слободан Грујић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *