Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије посетио храм Вазнесења Господњег у Руми

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије молитвено је присуствовао 23. јуна 2023. године, у навечерје празника Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, на Вечерњем богослужењу у храму Вазнесења Господњег у Руми.

Преосвећеног Епископа, у пратњи архијерејског намесника подунавског протојереја-ставрофора Гаврa Милановића, дочекало је свештенство ЦО Рума као и благочестиви народ, благодарећи Господу на посети њиховог Преосвећеног Епископа и заједничкој молитви.

Вечерњим богослужењем началствовао је јереј Ђорђе Санчанин, парох прве Вазнесењске парохије, док су молитвено сабрање увеличали и архијерејски намесник и парох румски протојереј-ставрофор Сретен Лазаревић, протојереј-ставрофор Винко Мишановић, протонамесник Душан Вишекруна, протојереј Драган Арсеновић, протојереј Бранислав Мишковић и протојереј Вујадин Савић.

Обраћајући се верном народу, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије казивао је о Светим славним и свехвалним апостолима Вартоломеју и Варнави, њиховом труду и проповеди којима су утврђивали нашу Свету Цркву широм васељене.

Након Вечерњег богослужења, Преосвећени Епископ је у пратњи свештенства присуствовао састанку Црквеног одбора при ЦО Рума, а потом су сви заједно обишли радове на будућем Епархијском центру Епархије сремске при Вазнесењском храму у Руми.

У обиљу молитвене радости и духовног окрепљења због доласка Преосвећеног Епископа који је сваком ко се вечерас нашао у Светом храму донео благослов, верни народ није могао сакрити задовољство што ће овакве посете бити све чешће, управо из разлога што ће при овом Светом храму бити Епархијски центар, те тиме и место које ће све више сабирати наше духовне оце и народ, у живој заједници.

Благодарећи Господу, свом Епископу и чуварима Божијег олтара при овом храму – оцу Ђорђу Санчанину и оцу Драгану Арсеновићу, на труду и љубави, верни народ је молитвено сабрање наставио у заједничарењу и већ новим договорима о сусрету у недељу, на трпези љубави, која је сад већ постала традиција при овом храму.

Текст, звучни запис и фотографије: Мирјана Босић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *