Епископ сремски г. Василије служио помен Србским витезовима Кошара и Паштрика у храму Вазнесења Господњег у Руми

У суботу 24. јуна 2023. године Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије је у пратњи епархијског ђакона Горана Власца стигао у румски храм Вазнесења Господњег где га је дочекао јереј Ђорђе Санчанин, парох прве Вазнесењске парохије.

Епископ сремски г. Василије је уз саслужење свештенства храма Вазнесења Господњег, протојереја Драгана Арсеновића, јереја Ђорђа Санчанина и епархијског ђакона, служио помен свим пострадалим војницима који су бранили Кошаре и Паштрик.

Помену су присуствовали и организатор Новица Тодосијевић, породице пострадалих војника, државни секретар у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Миле Карановић, представници Општине Рума и града Бања Лука, као и многобројни припадници Жандармерије и Војске Републике Србије. За певницом су појали господа Младен Кузмановић и Михајло Санчанин.

Академија и свечани програм су настављени у парохијској сали храма Вазнесења Господњег где су додељени ордени, грамате и плакете. Храм Вазнесења Господњег је, поред ордена који је добио пре две године, ове године добио и плакету за дугогодишњу подршку Србским витезовима.

Свој допринос Видовданском сабору Србских витезова дао је и члан Светосавске омладинске заједнице г. Давор Лазић који је написао и отпевао химну србским витезовима и данас је награђен граматом.

Текст, фотографије и видео запис: свештеник Ђорђе Санчанин

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *