Дечије „Игре без граница“ у митровачком Храму Светих Кирила и Методија

У навечерје празника Светог Сисоја Великог кога српске жене и мајке нарочито поштују као заштитника деце, порта Храма Светих Кирила и Методија у Сремској Митровици традиционално се претвара у радосно стециште најмлађих и њихових родитеља који уживају у лепоти заједништва, спортског надметања и дечије игре.

Тако је било и прошлог понедељка, 18. јула 2022. године на  овогодишњем дечијем дружењу и „Играма без граница“ које су, сабравши преко стотинак клинаца организоване пети пут. Циљ  манифестације чији је домаћин старешина храма Светих Кирила и Методија протојереј-ставрофор Саво Ракита јесте да се у сусрет празнику великог светитеља, заштитника и исцелитеља најмлађи Митровчани и парохијани храма поуче и вежбају у духовним врлинама, учећи да кроз поштено и спортско надметање одржавају и унапређују своје телесно и ментално здравље.

Митровачки клинци такмичили су се  у 12 креативних  дисциплина а према речима проте Саве, традиционално најатрактивније било је такмичење у брзом преносу воде у коме је учествовало 57 малишана. Најуспешнијим учесницима додељене су медаље и захвалнице.

После заједничког дружења у задовољству и слози сви су се разишли, са нестрпљењем очекујући наредну годину и ново дечије дружење.

Текст: Д. Мостарлић

Фото: Фејсбук профил проте Саве Раките

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *