Света Литургија у манастиру Петковица

Ту где Преподобнa мати Парскева шири руке да под своје скуте прими сваког боготражитеља, путника намерника, христоносца…у фрушкогорској Петковици, Света Литургија се служи празником, суботом и недељом у 9.00 часова. Празнично бденије са петохлебницом служи се у 17.00 часова, док се у остале дане читају часови према Типику наше Свете Цркве. Сваког дана се чита Акатист (Светитељима за тај дан) у 13.00 часова.

Вечерње је од 16.00 часова, а недељом од 17.00 часова. Јутром звоно у 6.00 часова позива на молитву у овој светињи која се обнавља великим трудом и љубављу високопреподобне игуманије мати Антонине са сестринством и верним народом.

На проповедне речи српског светитеља Николаја Охридског и Жичког верне је подсетио протојереј-ставрофор Веселин Пурић, после Свете Литургије у недељу 24. јула 2022. године, у фрушкогорском манастиру Петковици. О исцељењу болних, одузетих, као и Слово Јеванђеља за тај дан, али и о потреби живљења јеванђељским животом и уздржавања од осуђивања других, чули смо у овој светињи, кандилу вере Православне.

Беседа протојереја-ставрофора Веселина Пурића:

 

Текст, фотографије и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *