Најава: Предавање у Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Инђији

ПРЕДАВАЊЕ ПРОФЕСОРА ДР МИЛА ЛОМПАРА У ОКВИРУ ЦИКЛУСА “СРПСКА ЗАВЕТНА МИСАО”

Реализација циклуса предавања „Српска заветна мисао“ у Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Инђији биће настављена у суботу 26. марта у 18.00 часова гостовањем професора др Мила Ломпара, редовног професора Филолошког факултета у Београду који ће говорити на тему „Српски културни образац“.

У наставку програма, после предавања, биће представљена и његова књига „Слобода и истина“ у издању Catene mundi из Београда.

О књизи је, поред аутора, говорио и Никола Маринковић, извршни уредник у издавачкој кући Catenа mundi.

Реализација циклуса предавања „Српска заветна мисао“ у  Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Инђији започета је у јануару предавањем професора др Милоша Ковића на тему „Заветна мисао у српској спољној политици до 1918. године“. Настављенa је у фебруару гостовањем професора др Борислава Гроздића, пуковника у пензији, некадашњег професора Војне етике на Војној академији, темом „Српски војник у косовском завету“.

Дана 29. априла предавање ће одржати књижевник Бранислав Матић, уредник часописа „Национална ревија Србија“, а у мају др Немања Девић, научни сарадник Института за савремену историју.

Завршна трибина циклуса на тему „Заветна мисао у делу Жарка Видовића“, биће одржана о Видовдану 2022. године.

Текст и фотографије: Управа Храма Светог цара Константина и царице Јелене у Инђији

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *