Исповест свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва румског

Треће седмице Васкршњег поста, у среду 23. марта 2022. лета Господњег, у Храму преноса моштију Светог оца Николаја у Јаску, служена је Света Литургија пређеосвећених Дарова. У оквиру Литургије обављена је Света тајна исповести и причешћа свих свештенослужитеља и вероучитеља Архијерејског намесништва румског.

Тим поводом, Светом службом Божијом началствовао је протојереј-ставрофор Јован Милановић, ректор Карловачке богословије, уз саслуживање протонамесника Душана Вишекруне, јереја Александра Миличевића и ђакона Илије Алексића.

Том приликом, свештенство Архијерејског намесништва румског, на челу с архијерејским намесником и парохом румским протојерејем-ставрофором Сретеном М. Лазаревићем,  приступило је Светој тајни исповести и причешћа. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија овогодишњи исповедник био је протојереј-ставрофор Велизар Живановић, умировљени секретар Епархије сремске и старешина саборног храма у Сремским Карловцима.

Након Свете Литургије високопречасни ректор, отац Јован, пренео је поздраве Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, који из оправданих разлога није могао да присуствује сабрању. Уз епископски благослов и поздраве, Преосвећени владика је такође подсетио свештенство и народ на велики дар покајања, који нам је од Бога дат на духовно умивање и препород.

Домаћин овог богоугодног духовног сабрања, јереј Чедомир Грујић, зготовио је трпезу љубави заједно са својом супругом, попадијом Јеленом, те се побринуо да данашње сабрање буде свима на духовну корист и спасење.

Текст, фотографије и звучни запис: Милан Романовић, студент ПБФ-а у Београду

Извор: Радио Српски Сион

Беседа протојереја-ставрофора Јована Милановића

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *