Света архијерејска Литургија у манастиру Гргетег

На празник Светог Серафима Саровског у фрушкогорској светињи, манастиру Светог Николаја у Гргетегу, Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

У велелепном манастирском храму саслуживали су му протосинђел Петар, настојатељ манастира Горњак из Епархије браничевске, протосинђел Атанасије, настојатељ манастира Старо Хопово, јеромонах Лазар из манастира Врдник, јеромонах Софроније из манастира Старо Хопово, протојереји Недељко Рашић и Драгољуб Јанковић, те јереји Немања Мартиновић, Милош Лукић, Зоран Малешевић и Бранислав Керечки.

Епархијски ђакон Горан Власац и јерођакон Јаков из манастира Тумане, уз величанствено појање монахиња манастира Гргетег, допринели су духовном окрепљењу свих верника данас приспелих у овај наш манастир.

После Свете тајне причешћа и сечења славског колача верницима се обратио Епископ Василије, који је у надахнутој беседи говорио о Светом Серафиму Саровском. На крају, радост у овој светој обитељи причинило је саопштење одлуке Епископа Василија, која је донета на предлог духовног оца Архимандрита Доситеја и управе манастира, којом се за намесницу манастира Гргетег именује монахиња Нина Васић.

После честитања мати Нини и поделе нафоре домаћини ове свете обитељи приредише трпезу љубави за све вернике.

Беседа Епископа сремског г. Василија

Текст, фотографије и звучни запис: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *