Вредне донације Принцезе Катарине КЦ Србије и Дечјем дому у Бањалуци

Принцеза Катарина организовала је донацију Шилеровог ЕКГ апарата, 10 пулсних оксиметара и 10 стетоскопа, Клиници за инфективне и тропске болести и Клиници за пулмологију Клиничког центра Србије. Донација вредна више од 3.500 евра обезбеђена је од стране “Лајфлајн Чикаго” хуманитарне организације, чији је Принцеза Катарина покровитељ и уз великодушну помоћ три Кола српских сестара: “Књегиња Зорка”, “Свети Арханђел” из Лансинга и “Свети Ђорђе” из Џолијета у Илиноису, саопштено је из Краљевског двора. Ова значајна донација дошла је као експресни одговор Принцезе Катарине на молбу особља Клиничког центра Србије. Лекари и медицинске сестре Клинике за инфективне и тропске болести и Клинике за пулмологију лече и спашавају највећи број пацијената заражених корона вирусом у Србији. „Лекари и медицинске сестре ризикују своје животе да би спасили наше, морамо да им помогнемо сада када питају за помоћ. Они су наши хероји. Веома сам захвална нашим људима који живе у Чикагу, који нас нису заборавили у овим тешким тренуцима и који су послали помоћ у нашу земљу и наше болнице“, рекла је Принцеза Катарина.

Такође, како је саопштено из Краљевског двора, Принцеза Катарина донирала је „Опел Виваро“ комби за транспорт деце Јавној установи Дом за децу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” из Бања Луке, Република Српска. Донација вредна више од 15.000 евра омогућена је захваљујући великодушним донацијама чланова Флорида голф излета у организацији Радета Савића који подржава Лајфлајн Чикаго. Донација је пристигла посредством Лајфлајн Чикаго хуманитарне организације.

Директор Дома, г. Владимир Кајкут, изразио је захвалност Њиховим Краљевским Височанствима и хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго. Фондација Принцезе Катарине и Лајфлајн Чикаго подржавају овај Дом дуги низ година. Прошлог Божића, уз помоћ Српске православне цркве Светог Саве у Милвокију, Висконсин, деца су добила персонализоване поклоне у којима су биле нове патике, гардероба, хигијенски пакети, папуче, социјалне и едукативне игре.

Извор: Радио „Слово љубве“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *