СВЕТОСАВСКА ОМЛАДИНА СВЕТОСАВСКОЈ ДЕЦИ

Дана 10. октобра 2024. године, на празник светог мученика Калистрата, Његово Високопреосвештенство Архиепископ сирмијски и Митрополит сремски Господин Василије, поделио је дарове у виду патика свој деци од првог до четвртог разреда ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову.

Наиме, реч је о делу акције поделе дарова и помоћи, која обухвата сву децу поменутог узраста на територији Архијерејског намесништва пећиначког, а коју је донирала фондација „Осмех на дар“ на молбу Светосавске омладинске заједнице Архијерејског намесништва пећиначког.

Окупивши се у просторијама Основне школе у средњовековном престоном граду Купинику, деца овог места су добила дарове из руке Високопреосвећеног Митрополита, не скривајући радост и задовољство. Овај догађај је започео молитвом, како то обично бива и доликује, а потом су ђаци са свима окупљенима запевали химну своме оцу и заштитнику Светитељу Сави. После овако достојанственог увода, свима окупљенима се, са топлим поздравом добродошлице и захвалности обратила директорка ове установе, Госпођа Биљана Радисављевић. Испред Светосавске омладинске заједнице Архијерејског намесништва пећиначког, окупљене је поздравила Госпођица Вања Петковић. Његово Високопреосвештенство, Архиепископ сирмијски и Митрополит сремски Господин Василије, истакао је важност бриге о другима, похваливши дело светосавских омладинаца, које може да служи за узор и пример како свагда љубав према Богу треба потврђивати љубављу према ближњима.  На крају свега, деца су заједно са вероучитељима у знак захвалности на овом делу љубави, отпевала песму „Ми смо деца Неба“, којом су испратила свог Митрополита, искрено се надајући  поновном скором сусрету.  

Сведочећи богољубиво човекољубље својим заједничким трудом и залагањем, ову племениту идеју поделе дарова млађим основцима намесништва, на челу са својим Митрополитом, Високопреосвећеним Господином Василијем, у дело су заједничким снагама преточили чланови Светосавске омладинске заједнице Архијерејског намесништва пећиначког, Архијерејски намесник, протојереј Бојан Мијановић са свештенством и вероучитељима, а све уз свесрдну помоћ и подршку локалне самоуправе, те директора и учитеља Основних школа на територији овог намесништва.

Благодаримо оцу Божидару Васићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *