Радни састанак свештенства у Батајници

На дан празника Светог Јована Богослова, у среду 9. октобра 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит сремски г. Василије посетио је храм Свете великомученице Недеље у Батајници и том приликом одржао радни састанак са свештенством архијерејског намесништва земунског на територији општине Земун.

Митрополита Василија дочекао је архијерејски намесник земунски високопречасни протопрезвитер Страхиња Голијан, са свештеницима Батајнице, Шангаја и Бусија. Повод за састанак била је идеја иницирана од стране Високопреосвећеног Митрополита Василија у вези иградње новог храма који би био посвећен Светом Арсенију Сремцу, а налазио би се на новом гробљу, чија изградња је предвиђена пројектом јуна текуће године, као и друга важна питања у контексту парохијског и богослужбеног живота.

По благослову Митрополита Василија о овом важном делу стараће се презвитер Милован Дерета, парох батајнички, уз помоћ презвитера Немање Теофиловића, пароха батајничког. Радни састанак одржан је уз послужење у црквеној гостопримници “Луча”, љубављу домаћина презвитера Алена Вукашина.

Презвитер Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *