“Руке су се сложиле и љубављу обожиле”

Дана 22. септембра 2024. године, деца Врдника и Јаска имала су прилику да присуствују Фестивалу на Опленцу који је тог дана био центар Србије. Овај дечји фестивал – фестивал породице, окупио је на хиљаде малишана. Многобројне радионице различитог типа, активности, представе, концерти и још много тога, учинили су да цела опленачка шума одзвања од дечје граје.

Наш пут смо започели посетом цркви Светог Георгија, маузолеју Карађорђевића и једним часом историје у природи. Занимљиво је било гледати малена лица која стоје уз Карађорђа и слушају о његовим подвизима. Уследио је одмор- ћебенце, сендвич и јабука. Захваљујемо се локалним предузетницима, нашим драгим парохијанима који су са много љубави и задовољства учинили да ова екскурзија новчано не оптерети родитеље.

Наредних сати, наша деца су учествовала у многобројним активностима, броја им се не зна. Заиста, посета фестивалу је нешто што ће деца дуго памтити. Остварена је дивна сарадња са Сузаном Луковњак, учитељицом у ОШ “Милица Стојадиновић Српкиња”, председницом КУДа из Врдника, Љиљаном Грујичић и Весном Ђаповић из Удружења родитеља “Здрава породица”, такође из Врдника. Уз њихову помоћ деца су увек била под надзором, безбедна.

Неизбежна песма употпунила је повратак, а на растанку смо обећали да се већ спремамо у нове авантуре, а у славу Бога.

Вероучитељица Наташа Димковић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *