Вече духовне и етно музике у Огару

У навечерје празника Светих мученика Макавеја, на покладе, 13. августа са почетком у 18 часова, у порти храма Преноса моштију Светог оца Николаја у Огару, одржано је друго по реду вече духовне и етно музике.

Ово богоугодно сабрање је започело вечерњим богослужењем, које је служио Архијерејски намесник пећиначки, високопречасни протојереј Бојан Мијановић уз појање свештенства и вероучитеља овог намесништва, као и деце – појаца овога храма. По завршетку вечерњег богослужења, освећене су нове богослужбене књиге, из којих ће се од сад, па у векове Господу хвала узносити у овој светињи.

Архијерејски намесник пећиначки је овом приликом, обраћајући се верном народу, изразио неизмерну радост, што се широм намесништва врши, како грађевинска, тако и духовна обнова  живе Цркве и  њених светих храмова. 

После богослужбеног дела сабрања, уследио је културно-уметнички у порти храма. Сви окупљени су имали прилику уживати, слушајући духовну, етно и родољубиву музику у извођењу сестара Софије и Данице Сјепановић, сестара Марице и Марине Симовић, као и певачке групе „Расиа“ из Београда. Програм је водио Господин Марко Ракић, вероучитељ из Обрежа.

На самом крају, све, који су се окупили у свом храму овим лепим поводом, поздравио је и домаћин, јереј Божидар Васић, захваливши се од срца учесницима на дивној музици, а свештенослужитељима и окупљеном народу на љубави и доласку, те позивајући све окупљене на трпезу љубави, која је уследила по завршетку програма и којој су се присутни одазвали у великом броју.

Благодаримо оцу Божидару Васићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *