Храмовна слава у Бешенову

О празнику Светог архангела Гаврила, 26. јула 2024. године, прослављена је храмовна слава парохијске цркве у селу Бешеново. Литургијским сабрањем, као централним моментом прославе, началствовао је архијерејски намесник сремскомитровачки, протојереј-ставрофор Саво Ракита, а саслуживали су јеромонах Софроније, сабрат манастира Старо Хопово, јереј Дејан Цвијетиновић, парох у Сремској Митровици, јереј Миљан Лапчевић, парох у Шашинцима, јереј Станко Лакетић, парох у Сремским Карловцима и јереј Марко Јелисавац, парох у Сремским Михаљевцима и Прхову.

За певницом су појали појац Марко Белић и надлежни парох, јереј Младен Косановић. Након Свете Литургије извршен је литијски опход око храма, где су узнесене молитве за здравље и благостање села Бешеново и његових мештана и за покој душе праотаца, отаца, свештенства, ктитора и приложника светог храма. Освећени су и славски колач и кољиво, које је припремио кум славе, господин Јован Трнић са својом породицом.

Протојереј-ставрофор Саво Ракита је поучио присутни народ пригодном беседом, а надлежни парох је поздравио све госте честитајући празник и захвалио кумовима на својој принесеној жртви и труду, а потом су предали део славског колача породици господина Цвећа Ћирића, као кумовима за наредну годину.

Сви присутни су се послужили за ручком, који су припремили кумови славе и Црквена општина Бешеново.

Извор: АН сремскомитровачко; Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *