Дочек мироточиве иконе Богородице – Умекшање злих срца

Као што смо најавили, данас на дан када се молитвено сећамо трагично пострадале Царске породице Романов, у храм Покрова пресвете Богородице у Петроварадин пристигла је икона Богородице – Умекшање злих срца.

Ова чудотворна, мироточива икона је боравила у Епархији сремској и тада је изазвала велико интересовање верног народа из многих околних места Петроварадина, Новог Сада, Сремских Карловаца…

После боравка у Митрополији црногорско приморској стигла је јутрос уз величанствен дочек у храм Покрова Пресвете Богородице, у пратњи руских и црногорских верника. Икону је у храм унео парох петроварадински јереј Бранислав Керечки, у пратњи три ђакона и храмовних појаца. Када је икона Царице небеске заузела место на целиваоници, започела је Света Литургија којом је началствовао старешина овог храма јереј Бранислав Керечки, уз саслужење ђакона Марка Стефановића, Александра Цигановића и Немање Селаковића. За певницом су били појци са ББФ-а. После Свете Литургије и Свете Тајне Причешћа, верни народ је наставио са целивањем чудотворне иконе Богородице и притом је сваки верник добио малу иконицу освештану на мироточивој икони. Иако је радни дан и временски услови веома неповољни због изузетно високих температура, велики број верника је пристизао храму који ће бити отворен целу ноћ за све оне који желе да се поклоне Царици Небеској. Сутра ујутро, у 5:00 часова, служиће се Света Литургија и испраћај иконе која наставља пут Баната, у манастир Свете Меланије у Зрењанин.

Текст и фотографије: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *