Прослава Светих првоврховних апостола Петра и Павла у Доњем Товарнику

По свој земљи изиђе глас њихов и до крајева васељене речи њихове.

На празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла, 12. јула 2024. године, Његово Високопреосвештенство Архиепископ сирмијски и Митрополит сремски Господин Василије служио је Свету архијерејску литургију у Доњем Товарнику, поводом славе овдашњег парохијског храма. Том приликом, Високопреосвећеном Митрополиту су саслуживали архијерејски намесник пећиначки протојереј Бојан Мијановић, јереј старопазовачки Саша Милијашевић и епархијски протођакон Горан Власац, уз присуство великог броја благочестивих верника. Благољепију Евхаристијског славља дорпинели су својим певањем вероучитељи Архијерејског намесништва пећиначког: Бојана Радивојевић, Марко Ракић и Марко Палежевић.

По причешћу верника Светим Тајнама Христовим, Високопреосвећени Митрополит обратио се верном народу својом архијерејском поуком, истакавши значај првоврховних апостола Петра и Павла, који су, својом чврстом вером и благодаћу Божијом, успели да пронесу реч Божију до крајева васељене, не жалећи труда, што су и посведочили проливши своју крв за Господа. Високопреовећени Митрополит је још подвукао да таквим примерима и ми треба да се надахњујемо, као и да стремимо њиховој вери и љубави према Господу.

Након резања славског колача који су припремили овогодишњи кумови храма, господин Милорад Пантић, са својом породицом, присутнима се обратио месни јереј Мићо Ристић, захваливши се, у име свих сабраних, Високопреосвећеном Митрополиту зато што је својим присуством увеличао данашњи празник, а такође је заблагодарио и кумовима храма који увек штедро помажу своју Свету Цркву.

По завршету обреда, трудом кумова је уприличена богата посна славска трпеза за све присутне вернике, где су у празничном расположењу окончане данашње агапе.

Извор: Архијерејско намесништво пећиначко; Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *