Хор Цркве Светог Георгија из Бежаније на Вазнесењском славопоју у Сусеку

Традиционално, пету годину по реду, са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита сремског Господина Василија, по празнику Спасовдану, у цркви Светог архангела Гаврила у Сусеку, одржан је Вазнесењски славопој. 

Велику радост и част својим учешћем приредио је Дечији и мешовити Хор Храма Светог Георгија у Старој Бежанији на челу са диригентом Аном Ивановић.

Хор храма Светог Георгија у Старој Бежанији је састав са традицијом дугом 27 година. Поред активног учешћа на Литургији и другим службама и црквеним обредима, иза себе има велики број учешћа на хорским такмичењима, духовним академијама и свечаностима.

Хор је извео следеће композиције: “Хвалите имја Господње”- Димитри Арзуманов, “Достојно јест”- Петар Динев и “Победна песма”- Ђорђе Станојевић. 

Дечији хор храма Светог Георгија у Старој Бежанији обновљен је пре три године. У њему се поред хришћанских вредности и врлина, негују другарство и љубав према православној духовној и дечјој песми. Хор учествује на богослужењима, и различитим манифестацијама и пригодама. 

У препуној цркви Светог архангела Гаврила најмлађи чланови хора отпевали су следеће нумере: Милешевка, Човек као ти и Ој, Србијо!

У име хора из Бежаније, за учешће на смотри хорова, захвалницу цркве Светог архангела Гаврила је примила диригент Ана Ивановић. Хор је претходно посетио цркву Светих апостола Петра и Павла у Петроварадину.

Изузетно гостољубље оставило је диван утисак на све сабране у цркви Светог архангела Гаврила у Сусеку.

Текст, фотографије и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *