Духовно умивање у Сремској Митровици

У Недељу о слепом, a у навечерје спомена празновања Светих царева Константина и мајке му Јелене 2. јуна 2024. године са благословом сремског архијереја господина Василија, духовно вече са разговором на тему “Проблема расејаности и значаја пажње у духовном животу” одржао је игуман манастира Подмаине, отац Рафаило (Бољевић) из Митрополије црногорско-приморске.

Велики амфитеатар Високе школе струковних студија за образовање васпитача и пословних информатичара “Сирмијум” у Сремској Митровици био је изузетно мали да прими све жедне, уморне и обремењене. Отац је беседио, као и увек, језиком молитве и методом личног сведочења, а лица присутних говорила су да смо сви жељни духовних тема, да никада није доста то што чујемо и да је јеванђељска “вода жива” непресушни резервоар и насушна потреба сваког. 

У организацији Одбора за верску наставу Епархије сремске, а уз помоћ “добрих верних слуга који су у малом верни”, Господ над многим поставља и позива нас да уђемо у Његову радост, радост Господара свога. Оца Рафаила познају све четири стране света, позивају у све епархије верујући и неверујући, не би ли се духовно орадостили и облагодатили Божијом силином и свим даровима које проноси Дух Божији.

Напослетку, предавање је окончано песмом Пресветој Богородици “Достојно јест” а свима присутнима отац је пренео молбу да у среду 5. јуна са почетком у 20.00 часова, у истом простору погледају јединствен приказ обраћања у Господу, покајања и облачења у Нови Живот, под називом “Љубав твоја и непослушност моја”, аутора Луке Ђурапчевића.

Одбор за верску наставу Епархије сремске и убудуће ће наставити да плени верујући народ наше Епархије, што и јесте основни задатак ове епархијске установе; просвећивати и образовати васпитним циљевима читаву паству, епархиоте и све људе који су кадри да прихвате све што доноси Милост Божија.

Срдачан поздрав,

ђакон Стефан Недић,

заменик председника 

Одбора за верску наставу Епархије сремске

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *