Беседа проте Радослава у Недељу раслабљеног

У склопу Свете литургије служене 26. маја 2024. године у Недељу раслабљеног у Саборном храму Светог великомученика Димитрија у Сремској Митровици, протонамесник Радослав Радовановић проузнео је духовно окрепљујућу и поучну беседу.

Прота Радослав беседио је о сусрету човека са Богом, који је у основи речи „срећа“ а реч је о моменту када Бог сусретне и одабере човека кога најпре очисти, умије Светим тајнама и најзад обдари великом благодаћу. Управо тако нешто догодило се раслабљеном човеку из јеванђељске приче који је 38 година чекао човека који би га спустио у заталасану воду бање Витезде и помогао исцељењу које је доносио анђео Божији. Пред њим се појавио дуго очекивани човек, али и сам Бог.

И нама грешнима, раслабљенима и палима потребно је да сретнемо Господа. Да га додирнемо, да га гледамо, да са њим разговарамо, а молитва наша јесте разговор душе наше са Богом. И ми престајемо да будемо раслабљени и од нас одлази болест и свака слабост и тегоба зато што смо са Господом. Данас смо најсрећнији људи на свету зато што је Господ на Светој литургији у нашим срцима и  даје нам излечење од сваке болести. Само верујте у то – рекао је између осталог отац Раде.

Текст, фотографија и звучни запис: Д. Мостарлић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *