Шимановчани прославили храмовну славу

Свету Литургију на дан празника Преноса моштију светог оца Николаја у Шимановцима са почетком у 9 часова служио је протојереј-ставрофор Жељко Кретић парох шимановачки, протојереј Недељко Ковач парох у Дечу и јереј Слободан Мицић парох обрешки кум нашег храма, уз присуство црквених кумова и одборника, представника грађанских власти и верног народа Божијег.
По завршетку Свете Литургије прото Недељко је одржао празничну беседу и речи духовне утехе присутнима у светом храму
Након беседе, извршена је Литија, трокретни опход око светог храма а затим и освећење славских колача, жита и вина, као и пријава кумова за следећу годину. По освећењу славских колача и жита, домаћин овог сабрања, прото Жељко се захвалио свим кумовима, за све што су учинили за наш храм, а учинили су много и чине непрестано.
Овогодишњи кумови храмовне славе били су: јереј Слободан Мицић, парох обрешки, породице господе Вељка Мандића, Драгољуба Војкића, Жељка Ћирковића, Виде Миличевић, Владимира Радосављевића и Мирослава Ивковића. За следећу годину пријављени су поново овогодишњи кумови храмовне славе. Ваља напоменути да се кумови око свега старају, не само овог дана него током целе године. Све потребно набаве за потребе нашег храма.
Трпеза љубави настављена је у сали парохијског дома у Шимановцима, трудом пароха шимановачког протојереја – ставрофора Жељка Кретића, црквеног одбора, црквених кумова и вернога народа.

Извор: “www.simanovci.rs”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *