Слава манастира Савинац

На празник Преноса моштију Светог Саве Светом aрхијерејском Литургијом у “рањеном храму”, како то у својој беседи рече Владика Василије, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски уз саслужење више свештенослужитеља. Том приликом, у манастиру Савинац за певницом су се налазили карловачки богослови предвођени професором појања господином Јованом Стојановићем.

Велики број верника се тим поводом сабрао на овим лепим падинама Фрушке Горе у непосредној близини Старих Лединаца, а бројно монаштво је пришло да изрази подршку мати Теодори у њеној борби да обнови ову древну светињу.

После Свете Литургије, Свете тајне причешћа и поделе нафоре приступило се освећењу славских дарова. На крају се верном народу обратио управо Епископ сремски Господин Василије и у надахнутој беседи пожелео да се ова светиња коначно обнови нашем народу на радост (беседу можете послушати у прилогу).

Као и увек до сад кумови и преподобна мати Теодора приредили су трпезу љубави уз леп програм млађаних фолклораша из Лединаца.

Текст, фотографије и звучни запис: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа Епископа сремског Г. Василија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *