ВАСКРС У РУМСКОМ ВАЗНЕСЕЊСКОМ ХРАМУ

У недељу, 05. маја 2024. г., када Српска Православна Црква прославља празник Васкрсења Господа Исуса Христа, у Храму Вазнесења Господњег у Руми Свету Литургију служили су протојереј Драган Арсеновић и јереј Ђорђе Санчанин. За певницом су појале мајке Кола српских сестара.

Многосабрани верни народ овог храма још једном је показао црквено јединство када је у питању најрадоснији хришћански празник – Васкрс. Окупљени око молитве, велики број деце и њихових родитеља славило је име Господа нашег Исуса Христа, те им се пригодном беседом обратио јереј Ђорће Санчанин. Прочитавши Васкршњу посланицу Српске Православне Цркве, свештеник Ђорђе позвао је присутне да у духу празника останемо истрајни на путу молитве, љубави једних према другима и чињења добрих дела.

Након Свете Литургије, у храму је одржано и традиционално куцање јајима наших најмлаћих вазнесењаца, а и за ову прилику подељени су пригодни дарови.

Како су и радови на будућем Епархијском центру Епархије сремске при храму Вазнесења Господњег у Руми увелико у току, верни народ послао је поруку захвалности оцу Ђорђу за велики труд и залагање за реализацију овог пројекта.

Исти дан, након вечерње службе, свештеник Ђорђе Санчанин и члан Светосавске Омладинске Заједнице Вазнесењског храма, Давор Лазић, посетили су наше драге суграђане који су празник Васкрса провели радно (МУП ПС у Руми, Ватрогасну службу, Аутобуску станицу и бензинске пумпе), те том приликом честитали Васкрс запосленима поделивши им освештана васкршња јаја.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

На достављеном извештају благодаримо г. Давору Лазићу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *