Исповест свештенства у Бусијама

У среду четврте недеље Часног поста, 10. априла 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Св. Кирила и Методија у Бусијама и том приликом Светим Даровима причестио свештенство архијерејског намесништва земунског. Његовом Преосвештенству саслуживали су пароси батајнички, јереј Немања Теофиловић и јереј Милован Дерета, протођакон Горан Власац, као и ђакони др Никола Лукић и Василије Јосимовић, уз молитвено учешће и присуство свих свештеника и вероучитеља архијерејског намесништва земунског, као и верног народа.

Свештенство је исповедио протојереј-ставрофор Вајо Јовић, умировљени парох и дугогодишњи старешина храма Св. Александра Невског у Београду. По завршетку Св. Литургије Владика Василије говорио је о историјском развоју Литургије Пређеосвећених Дарова и значају Св. тајне исповести.

Заједничарење је настављено у парохијској сали уз трпезу љубави, око које су се постарали свештеници Драган Зорица и Стефан Гавровски, пароси бусијски, уз несебичну помоћ сестара при храму Св. браће Кирила и Методија у Бусијама.

Презвитер Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *