Наставља се обнова и развој Сремских Карловаца у 2024. години

Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије присуствовао је седници Одбора за обнову и развој Сремских Карловаца, која је одржана у Влади Аутономне Покрајине Војводине. На седници којој је председавала Маја Гојковић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе, утврђено је да је Покрајинска влада у обнову Сремских Карловаца од 2018. године до данас уложила милијарду и три стотине милиона динара.

Председник Покрајинске владе и заменик председника Одбора Игор Мировић истакао је да ће до краја 2024. године бити завршена пројектна документација за свеобухватно уређење заштићене просторне целине старог језгра Сремских Карловаца што ће представљати основу за даље финансирање обнове и уређења овог места.

Најзначајнији до сада завршени пројекти су рестаурација Патријаршијског двора Саборне цркве и Богословије Светог Арсенија, санација кућа на централном тргу Бранка Радичевића и реконструкција Улице браће Анђелић и државног пута кроз Сремске Карловце.

На седници је донета одлука да се формира Радна група од представника релевантних институција и јавних предузећа за координацију израде пројекта уређења Сремских Карловаца.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *