Божићна даривања

Ученици веронауке Митровачке гимназије, Техничке и Прехрамбено- шумарске и хемијске школе у Сремској Митровици, предвођени руководством и члановима Удружења “Тихо звоно”, те Банком хране Војводине, сакупљали су пакете за најугроженије становнике овог града и пацијенте са одељења психијатрије Опште болнице.

Време Божићног поста, припрема за празник Рођења Христовог и Ново наступајуће лето Господње најбољи су тренуци када се укрепљују душе потребитих из наше средине. Пацијенти са одељења психијатрије, који похађају редовне радионице православне психотерапије сваког понедељка и петка први су прихватили дарове и умножили молитве у својим срцима за све који су их се сетили у болести. На дару, као и увек заблагодарили су начелник болничке Службе психијатрије др Станимир Чекеринац и др Сања Селаковић, шеф психијатријске амбуланте са својим колегама лекарима и медицинским особљем, које се непрекидно током целе године брине и стара о заштити менталног здравља људи из сремског округа. Госпође Љиљана Божић и Сања Крстић из Удружења “Тихо звоно” поделиле су неколико десетина пакета деци из угрожених, вишедетних и социјално неприхватљивих породица и обрадовале их, са жељом да осете дух и радост витлејемске пећине и Божићног даривања.

Вероучитељи, свештеник Далибор Чолић и ђакон Александар Цигановић, делегирали су своје ученике у супермаркет ради прикупљања дарова, као и колега из инђијског актива вероучитеља господин Стефан Јосиповић.

Прихваћен је договор заменика председника Одбора за верску наставу Епархије, ђакона Стефана Недића, да ово постане традиција, не само у данима божићног поста, већ и Свете четрдесетнице и других благословених дана црквене године.

Благодаримо ђакону Стефану Недићу на достављеном извештају

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *