Прослава Светог Архиђакона Стефана у њему посвећеном сремскомитровачком храму

Дана, 09. 01. 2024. године, када наша Света, Православна Црква прославља Светог Првомученика и Архиђакона Стефана, одслужили смо Свету Литургију у храму посвећеном Светом Стефану у Малој Цркви на Сави. Литургијом је началствовао архимандрит, др Клеопа Стефановић, архијерејски заменик и настојатељ Световаведењског манастира у Сремским Карловцима, а саслуживали су: протонамесник Андрија Авакумовић – старешина храма, протојереј Владимир Недељковић и ђакон Александар Цигановић.

За певницом је појао верни народ, богослови и студенти Православног богословског факултета у Београду, као и помоћници оца Клеопе, из Световаведењског манастира. Црква је била пуна верног народа који је учествовао у Светој Литургији. Лепо је видети када цела црква пева, а управо је такав случај и код нас, у храму Светог Првомученика и Архиђакона Стефана у Сремској Митровици. Песмом су се представиле и чланице дечијег црквеног хора „Светосавци“ којим руководи ђакон Александар Цигановић.

За нас је била посебна част да отац Клеопа дође и служи у нашем храму, а након литургије је одржао кратку и поучну беседу о Светом Стефану.

Ђакон Александар Цигановић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *