У храму Светог Василија Острошког – Беочин представљена књига „Молитвени живот једног Православног хришћанина“

Дана 24. децембра, 2023. године, у храму Светог Василија Острошког у Беочину одржано је представљање књиге „Молитвени живот једног Православног хришћанина“. Реч је о књизи која је молитвеник за 40 дана Божићног поста. У књизи се налазе  молитве за различите потребе.

У представљању књиге, осим ђакона Александра као аутора, учестовали су и јереј Милош Маријанац, старешина храма, који је одржао уводну реч и поздравио све присутне, протојереј-ставрофор Душан Петровић, бивши ректор и професор богословије „Свети Арсеније – Сремац“ у Сремским Карловцима, који је одржао лепо и корисно предавање о молитви, Мирјана Марковић, књижевница и историчарка из Сремске Митровице, која је и рецезент књиге. 

У музичком делу су се представили као домаћини, дечји црквени хор из Беочина и вокална солисткиња из Ердевика, Јована Брзак. Осим мештана Беочина, велика нам је част што су промоцији присуствовали и браћа свештенослужитељи: јеромонах Eвгеније, настојатељ манастира Раковац, са својим сабратом, јереј Вељко Грубач из Беочин села, јереј Никола Ерцег из Сусека и ђакон Петар Којић.

Велика је радост видети верни народ који се са својим свештенослужитељима окљупља на литургији, али и на оваквим духовним скуповима, на којима се говори о корисним темама за спасење наше душе.

Слава Господу на свему!

Аутор текста: ђакон Александар Цигановић

Фотографије: Радослав Галетић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *