Материце у Јакову

Ове године 29. Недеље по Духовима, када наша Света Црква прославља празник Материце, земунско намесништво и храм Вазнесења Господњег у Јакову посетио је наш Епископ сремски Господин Василије.

Служио је Свету архијерејску Литургију уз саслуживање Архијерејског намесника земунског протојереја Страхиње Голијана, Архијерејског намесника румског протојереја ставрофора Сретена Лазаревића; јереја: Перице Влаинића пароха јаковачког, Симић Александра старешине храма Вазнесења Господњег у Јакову и Милана Томашевића из Сурчина. На торжественој Литургији саслуживао је и јеромонах Нектарије из манастира Фенека. 

По очинској беседи Епископ сремски Господин Василије честитао је празник мајкама, а оним мајкама које су родиле троје и више деце указао част даривајући их Орденом мајке Ангелине, да се њиме поносе.

По обичају старом, наше Марте и Марије при храму Вазнесења Господњег  одрешиле су се пред децом прикладним поклончићима за шта им и велико хвала.

После овог радосног литургијског сабрања је освећен парохијски стан, који је претходно обновљен и проширен уз помоћ Епархије сремске и Градске Општине Сурчин, као и помоћ појединих верника: Немање Миленковића из Сурчина, Милоша Чакаревића  и Ивана Миладиновића из Јакова.

Током трпезе љубави старешина храма Вазнесења Господњег у Јакову, јереј Симић Александар, се захвалио Епископу за очинску бригу и родитељску љубав коју указује својој духовној деци, као и свима онима који су помогли адаптацију, уређење и проширење црквеног стана и црквених просторија, уз жеље да им Господ стоструко врати и да њихова дела увек светле и прослављају Оца нашега на Небесима!

Јереј Александар Симић, старешина јаковачке цркве Вазнесења Господњег

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *