У Саборном храму у Руми одржана промоција књиге ђакона Александра Цигановића

У храму Силаска Светог Духа на апостоле – Грчка (саборна) црква, одржано представљање књиге ђакона Александра Цигановића из Сремске Митровице

У суботу, 18. 11. 2023. године, након вечерњег богослужења, одржано је представљање књиге „Молитвени живот једног Православног хришћанина“,  ђакона Александра Цигановића из Сремске Митровице, који службује при храму Светог Првомученика и Архиђакона Стефана.

Поздравну реч је одржао протонамесник Душан Вишекруна, а након тога је дао реч књижевници и историчарки Мирјани Марковић, која је рецезент ове духовне књиге. Мирјана је на самом почетку поздравила све присутне, па је након поздрава прочитала биографију ђакона Александра и рецензију коју је написала. Прочитала је такође и рецензију архимандрита др Клеопе Стефановића, настојатеља Световаведењског манастира у Сремским Карловцима и професора богословије „Свети Арсеније Сремац“.

Након тога се са неколико речи обратио и ђакон Александар, и захвалио свима који су помогли у издавању књиге. Присутном верном народу је објаснио како је настала књига и која је њена сврха. Та главна сврха и смисао књиге је у ствари молитва за наше ближње, која је итекако важна и потребна. Ђакон Александар је уприличио и кратко предавање о молитви, у коме је говорио о врстама молитве, како се и када молити, итд.

У музичком делу је требала наступити вокална солисткиња Јована Брзак, али је услед болести била спречена па је ђакон Александар отпевао своје две ауторске песме: Волим те Србијо и Косово је срце Србије. На самом крају, ђакон Александар се захвалио на гостопримству, поздравио јe свештенство и верни народ.

Фотографије: Радослав Галетић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *