Књига “Зеница ока мога гнездо је лепоте твоје” архимандрита Илије (Рагоа) представљена у Београду

У препуној београдској Вазнесењској цркви, у среду 22. новембра 2023. године о књизи “Зеница ока мога гнездо је лепоте твоје” архимандрита Илије (Рагоа) из Преображењског манастира у француском граду Терасону, поред аутора о. Илије, говорили су и Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, високопреподобни архимандрит Стефан, игуман великореметски и гђа Даринка Михаиловић, која је помагала у преводу са француског на српски језик. 

Ова књига путописа, чији је издавач манастир Велика Ремета, је дар српској браћи Косова и Метохије, централне Србије и Црне Горе, Сведочанство лепоте Православне вере и страдања и Васкрсења српског народа.

У Вазнесењској цркви се сабрао велики број свештеника из Архиепископије београдско карловачке и Епархије сремске, као и богољубиво монаштво манастира Пресвете Богородице Тројеручице са настојатељицом мати Златом.

Изузетно духовно вече је песмом “Пећка кандила” закључио храмовни певнички хор. Домаћин вечери је био многопоштовани старешина Вазнесењске цркве, отац Арсеније Арсенијевић.

Текст, фотографије и звучни записи: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Епископ Иларион
Архимандрит Илија
Архимандрит Стефан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *