Међународна изложба фотографија “Православље на интернету”

У навечерје празника Светог оца Варнаве Исповедника, Епископа хвостанског, 11. новембра 2023. године са почетком у 19.00 часова у холу Културног центра у Беочину, отворена је традиционална 18. Међународна изложба фотографија “Православље на интернету”.

Програм је започео наступом Појачког састава “Благовеститељ” Храма Светог архангела Гаврила у Сусеку под вођством попадије г-ђе Александре Теофиловић, а затим се речју добродошлице обратила в. д. директор Културног центра Беочин г-ђа Тања Дрљача. Поздравно слово у славу Божју, част и спомен Светог Варнаве Исповедника, Епископа хвостанског, упутивши на значење и значај саме фотографије за православни свет данас, говорио је пречасни јереј Милош Маријанац, парох беочински при Храму Светог Василија Острошког Чудотворца. Приводећи протоколарни део програма крају, као кровни покровитељ ове свечаности, председник Општине Беочин г-ђа Биљана Јанковић у име локалне самоуправе прогласила је ову важну манифестацију отвореном.

Међу најзаслужнијим члановима Друштва “Беофото” за дугогодишњи труд на организацији овог дешавања је г-дин Исмет Адемовски и овом приликом упућује му се посебна реч захвалности.

У наставку поменути појачки састав је песмом означио завршетак, те су уследиле доделе награда, признања и захвалница иностраним и домаћим учесницима, а више информација о овом догађају са свакако квалитетнијим приказом изложених фотографија можете видети посетом веб-странице Друштва “Беофото” кликом на линк https://www.beofoto.rs/

Tекст: јереј Немања Теофиловић, пр. парох сусечки

Фотографије: Исмет Адемовски, јереј Немања Теофиловић, пр. парох сусечки

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *