Светом архијерејском Литургијом у Петроварадину прослављен празник Светог Варнаве Хвостанског

Данас, на празник Светог Варнаве Хвостанског у новоизграђеном храму посвећеном овом исповеднику и новомученику у Петроварадину било је изузетно свечано. Велики број верника је дошао да поздрави свог Архијереја, који је донео део моштију Светог Варнаве “у његову кућу, у храм посвећен управо њему”.

Опходом око храма у Литији започело је свечано обележавање данашњег празника. Светом архијерејском Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије уз саслужење епархијског свештенства и ђакона. За певницом су били професори Карловачке богословије и хор из Сремске Каменице.

После Свете тајне Причешћа и беседе Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, овогодишњи кум Анђелко Ниношевић са породицом предао је Драгомиру Љубичићу кумство за наредну годину.

После поделе нафоре, као и увек добар домаћин млађани јереј Милан Ковачевић, старешина храма Светог Варнаве, позвао је госте за трпезу љубави, а дружење се наставило до поподневних часова по веома лепом времену за ово доба године.

После подне је у 16.00 часова служен акатист у присуству већег броја свештеника Епархије сремске. Програм је настављен наступом ученика веронауке са својим вероучитељима на малој Академији, а потом су сви присутни послужени разним окрепљујућим ђаконијама.

Текст, фотографије и звучни запис: Инфо служба парохије петроварадинске

Извор: Радио Српски Сион

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *