Храмовна слава у Шидским Бановцима

Мала духовна оаза наше епархије, парохија Шидски Бановци, прославила је своју храмовну славу, Преподобну мајку Параскеву.

Молитвена прослава наше заштитнице и покровитељице почела је празничним вечерњим богослужењем са петохлебницом које је служио надлежни парох, протојереј Никола Гвозденовић, уз присуство мноштва народа. По завршетку вечерњег богослужења прота Никола је присутнима честитао навечерје храмовне славе уз поуку о слави, слављењу и неопходности молитве у данашње време.

На сам дан славе свету литургију служио је надлежни парох протојереј Никола Гвозденовић уз присуство великог броја верника, како из Шидских Бановаца, тако и из других места.

По завршетку литургије обављен је литијски опход око храма, а потом су освећени колач и кољиво које су принели славски кумови породица Вучковић из Сремских Лаза, породица Томић из Шидских Бановаца и породица Манојловић из Винковачких Бановаца. 

Након резања славских колача присутнима се обратио надлежни парох беседом о животу, труду и подвигу Преподобне мајке Параскеве и о неопходности подвига и служења Богу у данашње време.

“Диван је ово дан, који створи Господ…” за нашу малу парохију која у току целе године живи за овај дан прославе ове велике Божије угоднице.

Благодаримо оцу Николи Гвозденовићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *