Даривање и Крсна слава Канцеларије ДФСПЦ „Човекољубље” Рума

Поштовани, обавештавамо Вас о даривању породица, корисника помоћи наше Фондације у Руми. 

Канцеларија ДФСПЦ  “Човекољубље” у Руми прославља Крсну славу, Преподобну мати Параскеву и тим поводом дарујемо преко 150 породица које редовно и свакодневно помажемо кроз своје делатности. Жеља нам је да поделимо радост прослављања Крсне славе и са нашом браћом и сестрама са којима се сусрећемо свакодневно. Наведено даривање биће обављено током дана у четвртак 26. 10. уочи Крсне славе наше Канцеларије. 

Вас позивамо да нам се придружите, забележите и овековечите наше активности у четвртак, 26. 10. у 11.00 часова у просторијама наше Канцеларије у Руми, у улици Вељка Дугошевића број 191. За Вас, медијске куће које ће тога дана испратити активности наше Канцеларије, смо спремили дар, књигу о животу и делима наше заштитнице, Преподобне мати Параскеве. Добродошли!  (Локација: https://g.co/kgs/2aN58j)

У наставку пружамо Вам и неку информацију више о нашим активностима. Човекољубље, Добротворна Фондација Српске Православне Цркве је основана и организована као хуманитарна, непрофитна организација са превасходним циљем обављања добротворних активности.

Човекољубље као део Српске Православне Цркве усмерен је ка харитативној делатности која је од постанка Цркве саставни део њеног старања. Претходних година свога постојања Човекољубље усмерава све своје снаге, знања и искуства смањењу сиромаштва у заједници, побољшању квалитета живота и пружању помоћинајугроженијим породицама, појединцима и групама.

Од јесени 2014. године отворена је канцеларија Човекољубља за Срем у Руми са циљем да се поспеши рад наше фондације на овом простору, а за управникакацеларије одлуком Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија именован је протопрезвитер-ставрофор Сретен Лазаревић архијерејски намесник и парох румски.

Канцеларија Човекољубља у Руми свакодневно дели храну најугроженијим суграђанима.Тренутно помажемо преко 150 породица, односно 500 потребитих. Такође, пружамо помоћ у половној гардероби. Током прошле године поделили смо 4.762 кг гардеробе и 6.675 килограма хране.

Човекољубље од октобра 2021. године на територији Општине Рума, у селима Кленак, Хртковци и Буђановци, организује активности подршке здравствене заштите, социјалне заштите и подршке старијем становништву. Организована су бројна дружења за старије особе, курсеви рачунара за старије особе, лекарски прегледи као и екскурзије. До сада смо поделили и 550 пакета хране и кућне хемије у оквиру овог пројекта старијем становништву у селима. У сарадњи са Добротворним фондом Црквене општине у Руми „Сандра Б. Премроу”имамо и помоћ у кући. Наше геронтодомаћице пружају помоћ старијим особама у Руми и селима Хртковци и Буђановци. Услуге геронтодомаћице су бесплатне. Заинересовани нам се могу обратити у нашим просторијама у улици Вељка Дугошевића 189.

Наш рад препознат је и подржан и у оквиру пројекта„Акција за јачање солидарности у Србији и Молдавији у време COVID-19 ради заштите здравља и благостања старијих људи“, подржаног од стране Федералног министарства за социјалну политику негу, здравље и заштиту потрошача Републике Аустрије и аустријске организације Brot für die Welt.

С поштовањем, протопрезвитер-ставрофор Сретен М. Лазаревић,

Управник Канцеларије ДФСПЦ “Човекољубље” у Руми.

Главна 159 22400 Рума,

sretenmlazarevic@gmail.com

063/426-624

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *