Вечерње богослужење у храму Рођења Пресвете Богородице у Моровићу

навечерје празника Светог апостола и јеванђелисте Јована, у недељу, 8. октобра, у храму Рођења Пресвете Богородице у Моровићу служено је вечерње богослужење. Богослужењем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење јереја Гостимира Душанића, пароха у Илинцима, јереја Лазара Павића, пароха у Адашевцима, епархијског ђакона Горана Власца и ђакона при храму Рођења Пресвете Богородице у Батајници, др Николе Лукића. За певницу су били задужени свештеници, вероучитељи и студенти Православног богословског факултета са територије Архијерејског намесништва шидског. Вечерњем богослужењу присуствовао је велики број верног народа, као и ученици ОШ ,,Филип Вишњић“ из Моровића.
Повод овог сабрања био је одлазак у пензију протојереја-ставрофора Милорада Душанића, доскорашњег пароха моровићког, који је на поменутој парохији службовао више од две деценије.
По окончању вечерњег богослужења верном народу се пригодном беседом обратио Преосвећени Владика Василије, поучивши их о личности Светог апостола и јеванђелисте Јована и осврнувши се на духовно-пастирски рад проте Милорада, који је током свих ових година био веома ревносан и плодоносан.
Овом приликом владичанским граматама за исказан труд у помагању црквеној заједници награђени су Радо Павић из Моровића и Удружење грађана ,,Милош Обилић“ из Моровића, док је Орденом Свете Мајке Ангелине, као мајка четворо деце, одликована протиница Станија Душанић.

По завршетку богослужбеног дела за свештенство и верни народ уприличена је трпеза љубави.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *